Hi, are you an alien? huh? tell me!

Entry | About | Board | Credit


Clinical posting
Greeting Text

Hi, dah lama rasanya tak update blog, well no laptop no internet hmm no life (haha just kidding)

Im busy with my “clinical posting” it’s such a great experience tho. Banyak sangat belajar kat hospital, lagi best practical dari belajar theory dalam class yg membosankan. Haha. Dapat kenal dengan ramai orang, dapat tengok banyak ragam pesakit, kadang-kadang dapat makanan free jugak dari pesakit kat situ hahaha. Bila dah hari-hari jumpa diorg jaga diorg timbul rasa sayang. Ada yang siap suruh panggil nenek la ibu la, siap bertukar nombor pun ada. Oh ya, aku practical dekat ward medical (wanita).

Masa dekat college buat procedure semua dekat patung en, bila dah practical baru dapat buat dekat real patient. Mula mula tu nervous la juga kan nak buat, tapi lama-lama bila dah selalu buat rasa best lah pula en, rasa teruja sangat sebab boleh buat.

Perasaan paling best bila pesakit yag kita jaga tu dah boleh discharge, dah sihat. Memang tak terkata lah happy dia kan. Ayat yang selalu keluar dari mlut ni mesti “jumpa lagi makcik, tapi jangan kat sini lah mungkin kat luar tengah shopping ke” hahah. Klah bai. 

Older post / Newer post