Hi, are you an alien? huh? tell me!

Entry | About | Board | Credit


Stressnyaaaa.
Greeting Text

hello, why? what was wrong with me and what happens? hmm, I had a lot of problems. Especially a problem with my friends (coursemate). hmm well, bila kita dan sambung belajar  kan macam macam masalah yang kita akan lalui, terutamanya masalah dengan kawan sekelas kan? yelah kita baru je kenal dia, belum tahu lagi dia punya true colour kan. bila kita dah tahu kita ada dua pilihan sama ada kita nak teruskan berkawan dengan dia atau cuba untuk tak berkawan rapat dengan dia. Mesti ada yang tertanya kan, kenapa aku cakap macamtu?

kawan kat kolej ni ada dua jenis,
1. Yang membawa kearah kebaikan/kejayaan
2. Yang membawa kepada keburukan

ok yang pertama tu, apa maksud aku? ok, kat kolej mesti ada kawan yang kuat study, yang baik, yang jenis tak ambil tahu sangat pasal orang lain. baik macam mana? ok, baik yang... sentiasa ingatkan kita untuk belajar, sentiasa ingatkan kita untuk sembahyang, ambil berat pasal kita. bila kawan kita belajar, kita pun mesti belajar sekalikan? kalau kita kawan dengan orang yang banyak cakap, yang malas nak belajar kerja nak enjoy je, kita pun akan terikut sama. betul tak? bila pointer turun kita nak salahkan siapa? kawan? oh tak boleh, we have to blame ourself lah. kenapa pulak? haa sebab tu aku kata kita ada dua pilihan untuk berkawan dekat kolej. 

tak salah kalau kita nak berkawan dengan golongan kedua tu, boleh tu boleh asalkan kita tak terikut-ikut dengan apa yang dia buat. kena ada pendirian yang tetap.

apa kena mengena dengan stress? ahah, ok ni nak cerita ni. aku ada sikit masalah dengan kawan kolej. susah bila rapat sangat dengan orang ni, kita tak tahu perangai dia macam mana lagi kita dah rapat dengan dia lepastu dalam diam dia mengata kita. nak kata salah pilih kawan tu.. entahlah. she's ok actually. cuma perangai dia tu je yang masalah sikit. suka perli perli dekat laman sosial. bila dia tak puas hati dia akan luahkan dekat laman sosial macam wechat & twitter. ok tu hak dia lah kan? but, the problem is dia tak fikir perasaan orang lain, dia cuma fikir perasaan dia sendiri je. boleh kata semua orang lah dia ada perli-perli. maybe she think she's perfect kot. sampai apa yang kitorang buat semua nya salah. apa pun yang kitorang buat akan jadi satu masalah buat dia. dan dia akan perli dekat laman sosial dia. aku betul-betul tak faham dengan perangai dia, dia tak boleh tengok orang bahagia sikit. bila nak marah dia tak sampai hati pula. sbb benda macam ni lah yang membuatkan aku susah nak study, sbb asyik terfikir "apa salah aku"

dia? suka mengata orang.cepat marah dan suka berdendam itu bahayanya dia. jadi aku ambil keputusan untuk menjauhkan diri aku daripada dia. maybe that's the best thing that i can do.  hmm.....

Older post / Newer post