Hi, are you an alien? huh? tell me!

Entry | About | Board | Credit


batu api.
Greeting Text

hello, hai semua?
lately ni busy gila with my final exam. alhamdulillah everything is just fine. harap boleh lah dapat 4Flat. kalau tak dapat pun takpe, redha jelah. sebab kita dah usahakan?

oklah, actually nak cerita pasal kawan.
adalah sorang kawan ni, masa mula mula masuk college punyalah rapat. bila dah kenal lama dah nak habis satu sem baru keluar semuanya. baru lah tahu perangai sebenar dia macam mana. depan lain belakang lain.
depan aku punya lah baik pijak semut pun tak mati. belakang aku dikutuk-kutuk nya aku. rupanya selama ni dia lah yang jadi batu api. setiap apa yang aku cakap dekat dia, dia cakap balik kat orang tu. aku ingat dia ni baik sangat. rupanhya manusia bertopengkan setan. maaf sebab ayat terlampau kasar tapi itu lah hakikatnya.

sebelum ni dia cakap dia tak suka orang ni orang tu aku senyap je takde puna nak cerita kat sesiapa. tapi dia? boleh pula main sampai sampai. sengaja nak melagakan-lagakan orang. buruk betul perangai dia. sumpah tak sangka dia camtu. tulah orang cakap kawan college dengan kawan sekolah is totally different. 

nak kawan dengan orang boleh kalau dekat college ni tapi tak boleh nak terlampau rapatlah, and we cant put 100% trust on them. sebab kita pun baru je nak kenal diorang kan, so better kenal dulu orang tu betul2 before you share your problem dekat dia. takut nanti terkena macam aku pula kan. 

susah kalau ada kawan yang batu api ni. kadang kita tak tahu apa kita buat kat dia sampai dia nak api api kan orang supaya tak kawan dengan kita. yang paling menyakitkan hati bila dia cuba nak hasut kawan yang paling rapat dengan aku supaya tak kawan dengan aku. buntut betul. sumpah sakai. haih nak buat cemana? redha jelah dia nak buat apa pun. asalkan kita tak macam tu kan? 

Older post / Newer post