Hi, are you an alien? huh? tell me!

Entry | About | Board | Credit


kem pemantapan sahsiah siri1 .


hey readers , assalamualaikum , 12/10 , 13/10 , 14/10 . knp dgn tarikh tuh ? hah ! time tuh aku pergi kem kat ulu yam . nama program kem dia " kem pemantapan sahsiah" dengar je nama program dia . aku terfikir teruk ke perangai aku ? sampai kena pergi kem macam tuh . aku rasa taknak pergi . aku ckp dgn mak aku , aku tak nak pergi . kalau boleh sampai aku nak menangis tau . tapi dah ustazah mintak tolong kat aku , dia suruh prgi . jadi aku pergi je lah .

12.10.2011
aku org pertama yg sampai . masa nak pergi tempat pendaftaran nisa org pertama yg tegur aku . aku tengah tengok sekeliling dewan tuh ,
. tiba-tiba aku perasan ada shahrul . OMG , knp ada dia ? aku ckp dalam hati . HAHA , then aku jumpa HAFIZ , eh , die pun ada ? ramainya yg aku kenal . tak sangka betul . aku lepak ngan arep , hafiz and eykin . mula2 aku nan eykin tak tegur sangat . bila abg zool panggil skola mana yg tak bwk khemah , arep ngan hafiz pun pergi . sbb skola kitorng mmg tak bwk khemah , so tinggal lha aku ngan eykin berdua je , kitorg pun berborak . ckp pasal tuh lah , pasal nih lah . mcm2 . dtg lah sorg wanita yang bernama nadia , die dari skola sepintarians . kitorg pun kenal2 , then dah jadi membe . kitorg buat keputusan nak tido satu khemah . kitorg ada byk aktiviti . yg paling best duit raya . abg zool ckp die nak bg duit raya , last2 kitorg dapat kertas yg ada tulis 5sen , 1sen , 20sen , 50sen , 1ringgit . aku dpt 5 sen . game nih kitorg kena cepat and bekerjasama . bila abg zool ckp anda dikehendaki berkumpul dalam jumlah RM1.51sen . jadi kitorg kena cepat kumpulkan RM1.51sen tuh . mmg best gila lah . walaupun 1sen tuh nilai die sikit and tak boleh nak beli apa2 pun tapi 1sen tuh lah yg byk org cari . Nak tahu tak , ada something yang memalukan , aku salah masuk khemah , yalah aku tengok semua khemah sama je , nasib baik tuan punya khemah tuh takde . HEHEHE , malu je . Masa tuh aku dah mula kenal nan EKA , YANA , EYYA AND BELL . Dorg sporting gila . Best kod membe nan dorg , aku mkn nan eykin , eka and yana . Aku nak pegi toilet , mkn , duduk kat dewan , solat , sentiasa dengan eykin . Mlm tuh sejuk gila kod . Tak tahan dohh , aku rasa aku dah boleh jadi beku .

13.10.2011
Pagi kitorg pegi solat subuh , masa tuh aku perasan ada sorg budak tengah usha2 aku atau eykin . Tak selesa tahu tak ? Hm , nevermind . Lepas solat kitorg ada senaman tai chi . Ala mcm org cina tuh . Best kod , tapi pergerakan die kelakar . Tambah2 lagi masa snake dance . Haha , lepas habis je tai chi tuh , kitorg pegi sarapan . Lepas tuh ada aktiviti dalam kumpulan . Kitorg kena buat pasal "misi , visi , nilai sebagai hamba allah , sebagai pelajar dan sebagai anak" group aku buat simple2 je , tapi group united teens buat luar biasa . Tak kelip mata aku . Aku tengok dorg punya persembahan mmg mantop . *jealous you* .. Petang tuh kitorg kena tutup mata , konon nya nak bwk kitorg pegi tempat makhluk yg kitorg tak leh tengok . Last2 dorg bawak kitorg pusing2 je pun . Yang paling best kitorg kena jalan itik . AHAHA . Terbaik . Yana nan eka paling bising . Ada org tarik kasot yana then tukar nan kasot org lain . HAHA . Malam tuh paling seram and membuatkan aku insaf . HEHE .

14.10.2011
Bagun kol 6pagi . Pastuh solat . Mandi , kemas khemah . Then ada slot . Best jugak lha . Bagi hadiah tok group terbaik . And perempuan and lelaki terbaik kodd . *rasanya lah .
Pastuh balik .ustazah kholilah yg angkut aku balik .


rindu dorg semua , bila lah dapat jumpa lagi :face37:

Older post / Newer post